100% Arabica - Columbie
Kolumbijská káva patří mezi nejoblíbenější kávy na celém světě. Objevte její vyváženou chuť s tóny oříšků a smetany, doprovázenou sladkým aroma.
Stupeň pražení: FRENCH, ITALIEN - tmavě hnědá barva, zrna jsou výrazně mastná, v chuti lze cítit spálené tóny
OBLAST Huila
- Nejvíce ji ovlivnily vulkanické erupce
- Sopky vytvořily mohutné masivy hor i hluboké údolí, kterým protéká řeka Magdalena
- V poušti Tatacoa stoupají teploty k 35 ⁰C, na horských vrcholech Nevado del Huila teplota málokdy překročí nulu
PĚSTOVÁNÍ
- Kávovník se pěstuje mezi výběžky And kde je mírně vlhké podnebí, které zdejším kávovníkům prospívá
- Zdejší hornatý terén má rozdílné mikroklima v různých oblastech, takže je možné tu kávová zrna sbírat téměř celý rok, protože plody kávovníků dozrávají postupně na různých místech
- Káva odrůdy Typica je zpracována mokrou metodou
Věděli jste, že...
Káva je pro Kolumbii a její průmysl dokonce tak důležitá, že každé auto, které přejíždí hranice musí být pečlivě vydezinfikováno, aby náhodou nepřenášelo nějakou chorobu, která postihuje kávovníky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář