100% Arabica - Peru
Káva z Peru je specifická pro svoji jedinečnou chuť. Objevte její nasládlou jemnou a vyváženou chuť, doprovázenou aroma vanilky a oříšků.
Stupeň pražení: FRENCH, ITALIEN - tmavě hnědá barva, zrna jsou výrazně mastná, v chuti lze cítit spálené tóny
OBLAST PERU
- Kávová zrna se z Peru nejvíce vyváží do Německa, Japonska a USA. Často se z ní připravují směsi.
- Nejlepší kávovníková zrna pochází z oblasti Cajamarca, Amazonas a San Martin a pěstují se v nadmořské výšce kolem 1 500 metrů
PĚSTOVÁNÍ
- Celkem 98% peruánské produkce kávových zrn pochází z lesních oblastí od drobných pěstitelů.
- Kvůli tamnějším poměrům si menší zemědělci často nemohou dovolit nákup hnojiv, proto se téměř veškerá káva vypěstovaná v Peru dostává na trh pod označením Bio.
Věděli jste, že...
Vláda vlastní monopol na odbyt kávy, i když soukromí vývozci pomocí prostředníků získávají kávu z nejodlehlejších oblastí. Před několika lety byla zřízena Comera de Exportadores de Café del Peru, soukromá organizace, která kontroluje pražírny a samotná zrna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář